Mas del Mar en lletres

Mas del Mar en lletres

Índex

Dades de contacte
Història de Mas del Mar
Descripció del mas
Dossier de Premsa
Sobre el logotip de Mas del Mar
Preguntes freqüents (FAQs)


Dades de contacte:

contacte | més »
Història de Mas del Mar

Diu la llegenda que quan els grecs van arribar a aquestes terres per primera vegada, la bellesa de l‘indret els va captivar tant que no es van adonar de la poca profunditat a la que navegaven. El seu vaixell va quedar varat i van decidir establir-se a Empúries on aviat va desenvolupar-se una societat fecunda i pròspera. Amb el temps, el riu va anar portant terra dels Pirineus i allunyant la mar, fins al punt que el vaixell no tenia aigua al seu voltant.

Poc a poc, el vaixell es va anar transformant en un Mas. Un Mas que, en realitat, és més del mar que de la terra. I va ser així com el Mas va prendre el seu nom.

Des d’aleshores, aquells que l’habiten senten que el temps queda aturat. Un dels seus últims habitants, el Sr. Martinet, no fa gaire anys, encara anava en bicicleta al poble de Sant Pere Pescador, on el Mas encara és conegut per molts com “Mas Martinet”.


Descripció del Mas

Mas del Mar és una preciosa casa rural del segle XVII situada davant del mar, a 200 metres d’una espectacular platja de dunes salvatges. Està en plena natura, en un lloc especialment tranquil i sense cap altre edificació a 1 km. El mas està situat a 2 km del centre de l’encisador poble de Sant Pere Pescador (Girona) i llinda amb la desembocadura del riu Fluvià pel nord i amb la platja de Sant Pere Pescador per l’est.

La vista és espectacular: per una part es veuen les dunes salvatges, el mar i els prats on pasten vaques i cavalls i, per altra banda, el parc natural dels Aiguamolls de l’Empordà, una reserva natural de gran extensió que funciona com a àrea de zones humides al costat del riu Fluvià. Aquest parc acull a més de 300 espècies d’aus i una gran quantitat i varietat d’espècies vegetals i altres animals entre els quals hi ha cérvols i genetes.

Mas del Mar s’ha reformat recentment respectant l’arquitectura exterior i amb un disseny càlid pels interiors on predominen els colors blanc i verd aigua. La fragància d’aire fresc de la mar realça la llum natural del mas. Totes les habitacions i suites tenen un bany privat i algunes també tenen un saló, terrassa privada i xemeneia. A més a més, les àrees comunes també són molt confortables. Un espai a destacar és la sala de jocs equipada, fins i tot, amb un futbolí.

Per tal de poder gaudir de l’entorn amb el màxim confort, el mas té una gran terrassa orientada al sud des de la qual es pot veure el mar, la vegetació, el cel i un ampli i tranquil jardí amb una piscina i un estany d’uns 100 metres.

Cada matí se servirà un exquisit i variat esmorzar (dolç i salat).

Gaudiu d’una experiència única i privilegiada i submergiu-vos en les postes de sol màgiques de l’Empordà, font d’inspiració de Dalí..


Dossier de premsa

Descarrega aquí el dossier de premsa en format pdf.


Sobre el logotip de Mas del Mar

La gent sovint es pregunta per què dos cavallets de mar. Serà perquè una vegada has vist Mas del Mar, com passa amb els cavallets de mar, ja mai els pots oblidar? Serà perquè després de tant anys sense ells vam haver d’escollir el més lent dels peixos? Serà perquè Mas del Mar està just al costat de la riba, on els cavallets de mar s’aparellen? O potser perquè aquests animals van viure durant milions d’anys exactament on està situat el Mas? O perquè està just al costat de la riba, el lloc per viure preferit pels cavallets? Serà perquè a aquests peixos els agrada compartir les seves vides envoltats de natura, igual que Mas del Mar? Serà perquè dos ho són tot? O perquè Plató va descriure els grecs com animals del gran estany Mediterrani? Serà perquè la casa està situada al lloc que els grecs coneixien com la civilització ibèrica? O perquè els cavallets de mar tenen quelcom místic? Potser perquè Mas del Mar és un indret on els somnis i la realitat es troben? O és perquè volem que Mas del Mar sigui un lloc on vinguis i et sentis com a casa? Serà perquè els cavallets i Mas del Mar són ambdós recers? Serà perquè aquí tindràs temps de pensar i sentir? No sabem ben bé el per què. Només sabem que en veure’l vam sentir que aquest havía de ser el logotip de Mas del Mar.


Preguntes més freqüents (FAQs)

• A quina distància està el Mas de la platja?
Està aproximadament a uns 200 metres de la platja.

• Està obert tot l’any?

Sí.

• Hi ha supermercats i altres comerços a prop de la casa?

Sí, el centre del poble de Sant Pere Pescador està molt a prop i allà hi podeu trobar supermercat, comerços, restaurants… A més a més, a l’estiu quasi tots els anys posen un o dos xiringuitos a la platja que estan oberts fins tard (sovint tenen música en directe a la sorra). Els càmpings de la zona també tenen supermercats i, si es vol, s’hi pot anar a peu o en bicicleta.

• S’hi poden portar gossos?

S’ha de preguntar. En principi sí, però no poden estar ni passejar-se per les zones comunes.

• Hi ha piscina?

Sí, al jardí hi podeu trobat una piscina de 12×6 metres, així com un llac preciós on cada any nien parelles d’ànecs collverd i altres aus.

• Es pot utilitzar la cuina?

S’ha de preguntar quan es fa la reserva. Si és per a un grup, normalment sí.

• Hi ha servei d’esmorzar? I d’altres àpats?

Sí, hi ha esmorzars a un preu de 10€ per a adults i a 5€ per a nens menors de 6 anys (sense IVA inclòs). Quasi sempre es poden fer altres àpats com dinar i sopar, però demanem que s’avisi amb temps.

• S’arriben a veure els cérvols des de la casa?

Això depèn dels mateixos cérvols. Si passegen pels voltants de la casa sí que es veuen des del Mas. A vegades vénen a beure al llac de davant del Mas o se’ls veu passar entre la casa i el mar fent saltirons. Si teniu la sort de veure’ls, no els oblidareu.

• Hi ha calefacció?

Sí, hi ha calefacció central. És molt potent i mai es passa fred.

• Hi ha aire condicionat?

No, però pensem que no cal, ja que la casa està molt ben construïda i no s’hi passa calor a l’estiu (pot haver algun dia excepcional). A més a més, el fet de no tenir altres construccions a menys d’1 km i la seva situació geogràfica, molt propera al mar, fa que la brisa marina refresqui la casa.

• Hi ha riu, mar i un llac a menys de dos-cents metres?

Sí. El Mas es troba al mig del Golf de Roses, a la Costa Brava (Mar Mediterrània). El riu que es troba a prop és el Fluvià i a l’estiu es pot venir en barca i parar davant de la casa. S’ha de fer amb una embarcació de poc calat, ja que la desembocadura no és molt profunda. El llac està dintre de la propietat, davant mateix del Mas. I la platja està a només 200 metres.